Turer 2018

 

Dagstur til Sokndal og Sogndalstrand 24. mai 2018

 

 

 

Med avreise fra Byterminalen i Stavanger Kl. 0800, satt 37 personer klar i bussen fra Sør Vest Reiser,  for avgang for vår dagstur, etter ytterlige opp-plukk av 10 personer langs veien var vi i alt 47 deltagere på vei i strålende vær til vårt mål Sokndal og Sogndalstrand.

 

Første stopp var Vikeså med inntak av bussfrokost  i FN Parken. Ferden fortsatt deretter mot Egersund og videre til Sokndal kommune.

 

Sokndal er den sørligste kommunen i Rogaland med ca. 3300 innbyggere. I denne kommunen finner vi både kystlinje og heialandskap. Geologien i dette området har resultert i et karakteristisk landskap. Geologiske ressurser i form av malmårer har gitt etablering av bergverksbedriften Titania AS, som er kommunens hjørnesteinsbedrift.

 

Ved ankomst  Hauge i Dalane, møtte vi vår lokalguide som tok oss med til Titania AS  dagbrudd , et av verdens største ilmenittmalmforkomster. Vår guide hadde 48 års arbeid bak seg ved anlegget så det var en meget flott guidet tur vi fikk. Vi kjørte med bussen på toppen av «krateret» og fikk virkelig se hva slags dimensjoner av arbeide som hadde blitt utført og fremdeles utføres. Vi fikk også med oss en tur til Landdeponiet hvor alt utslipp av gruveavfall i dag blir lagret.

 

I flere tiår ble det dumpet gruveavfall fra Titania i Jøssingfjorden, med tillatelse fra norske myndigheter. Nå er det over 30 år siden selskapet sluttet å bruke deler av fjorden som deponi. Men da utslippene tok slutt, hadde fjorden blitt fylt opp fra 70 til 20 meters dyp.

 

Etter en flott omvisning og tur langs Titania dagbrudd fortsatte turen til Jøssingfjorden , kjent fra Altmarkaffæren, her skjedde den første krigshandling på norsk jord under 2. verdenskrig.

 

Den 15 februar 1940 oppdaget britiske fly «Altmark». Seks jagere ble sendt etter skipet, og for å unngå dem gikk «Altmark» inn i Jøssingfjorden sammen med sin eskorte. Skipene fra den norske marinen var torpedobåtene «Skorv» og «Kjell» og bevoktningsbåten «Firern». Kl 22.20 på kvelden kom den britiske jageren «Cossack» inn i fjorden med lyskasterne på. De norske båtene holdt seg utenfor det som skjedde videre. «Altmark» slo bakk for å klemme jageren mot land, men gikk selv på grunn. Liggende hjelpeløs ble den bordet, og fangene ble befridd. Britene avfyrte flere skudd, som ikke ble besvart av tyskerne. Seks tyskere falt under aksjonen, og ytterligere en døde på sykehus av skadene han ble påført. Britene hadde ingen tap.

 

 Etter oppholdet gikk turen til Sogndalstrand Kulturhotell, her ble det middagsbuffet med kalde og varme retter.

Med fylte mager  etter dagens måltid ble det tid til på egen hånd å ta en tur å beskue Sogndalstrands koselige miljø og været var aldeles strålende.

 

Sogndalstrand har kulturmiljø som er fredet og består av trehusbebyggelse fra 1700 og 1800 tallet med omkringliggende kulturlandskap. Gammelt ladested og egen kommune fram til 1944, da det ble slått sammen med Sokndal kommune. Tidligere handelssenter for et større omland. Stedet har de siste årene hatt en kraftig oppblomstring med Sogndalstrand Kulturhotell, galleri, Sogndalstrand Amfi, bare for å nevne noe. Mette av inntrykk etter en spennende dag i Cittaslow kommunen er det på tide å tenke på returen. Cittaslow er en internasjonal bevegelse som startet i Italia og tanken er å bremse litt på jaget, skru ned tempoet og prioritere livskvalitet og det gode liv.

Om bord på bussen igjen, gikk turen hjem via Jæren med ankomst Stavanger Kl. 1800. Takk for en hyggelig og lærerik tur.

 

 

 

 

   

  

 

 

 

 

UTENLANDSTUREN IÅR TIL KROATIA

 

Utenlandsturen 2018 går den 1. september til Kroatie.

Vi skal cruise mellom de Kroatiske øyer ombord 

M/S Admiral et  luksus cruisskip . Vi har leid hele skipet for oss selv. 

Turen er nå fullbooket 


Bli med   på et innholdsrikt cruise langs kysten av Kroatia. På dette ekslusive cruiset har vi samme skip som i 2015 da det var helt nytt. Plass til 38 gjester og et mannskap på 5-6. Vi har inkludert  de skjønneste plassene i øyverdenen langs denne vakre kysten.

 

 

 

Nærmere omtale av skipet. Klikk på linken under:

 

http://www.katarina-line.com/ships/deluxe_2018#!/14/86/Admiral

 

Dag 1: Lørdag 1.9

Vi møter frem i avgangshallen på Sola  04.40  og reiser med SAS  inkl  mellomlanding i københavn  til Split med beregnet ankomst kl 11.15. 


Inneleid buss kjører oss til havnen hvor MS Admiral venter oss. 


Skipet  har kategori Deluxe og må ikke sammenlignes med mange ande skip som tilbys i markedet.   Ombord finnes 2 dekk med lugarer. 11 på hoved  dekk og 8 på dekket under.  Lugarerene  er meget moderne og luftige. Alle med dusj/wc airconditon etc. Lugarene på dekk under hoved dekk er også meget romslig og luftige. Skipet har god uteplass med sittegrupper og soldekk med nærmere 40 solsenger og 3 hengekøyer. Lett adkomst akterut  på skipet for bading. Det er også spisesalong hvor vi inntar frokostbuffet og lunsjer. 


Vi legger fra kai kl 13.00 og kan se frem til 7 herlige  dager til sjøs og til lands.  Lunsj serveres på vei sørover til Makarska hvor vi  ankommer på ettermiddagen. Her er fine strender og en herlig strandpromenade. Om kveldene  spiser man på den restauranten man vil. (Restaurant Grill Vuco anbefales). Kapteinen ombord hjelper gjerne til med å anbefale/reservere  bord på utvalgte  spisesteder gjerne for hele gruppen.   Her får man virkelig muligheten til å smake på det kroatiske kjøkken.

 

Dag 2:  Søndag  2.9

Vi seiler videre  til Miljet og frokost serveres og det blir bademuligheter underveis. De som vil  kan se saltsjøene i Miljet nasjonalpark om ettermiddagen  mot tillegg Euro 15 pr person . Vi  overnatter i havnen Polaca/Pomena.

 

 

Dag 3: Mandag 3.9

Frokost og vi fortsetter cruiset til Dubrovnik. Et av turens desidert største høydepunkt. Vi har stopp underveis tilfelle man vil ta en svømmetur og vi ankommer byen på formiddagen   og har lunsj om bord. Man kan ta rutebuss eller  taxi det korte stykke til gamlebyen. Guide er med fra start. Deretter litt fri til egen disposisjon. Retur  tilbake  til båten når det passer den enkelte

 

 

Dag 4  Tirsdag 4.9

Etter frokost har vi ennå tid i Dubrovnik til opplevelser før vi ved 12.00 tiden  seiler mot neste mål.   Vi ankommer øyen Sipan  eller en liten landsby Trstenik. Her kan man også besøke en vingård eller ta en svømmetur i havet.

 

 

Dag 5 Onsdag 5.9

Vi seiler til Korcula hvor Marco Polo ble født. Lunsj serves om bord ved Lombarda.  Vi ankrer opp på ettermiddagen ved hovedstaden på øyen.

 

 

Dag 6. Torsdag 6.9

Avreise  om morgenen til Pakleni øyene hvor vi har lunsj og fritid ved strendene. Deretter til kjente Hvar etter lunsjtid. Dette er den lengste øyen langs kysten og vi går i land og ser de pittoreske steder. Kikker inn i en katedral og nyter feriestemningen. Her er et stort utvalgt av restauranter.

 

 

Dag 7. Fredag 7.9.

Vår neste stopp er naboøyen Brac. Her ligger den mest kjente stranden i Kroatia  som forandrer seg ofte pga havstrømmer og tidevann. Vi slapper av på denne stranden  som ligger like ved landsbyen Bol som vi også besøker.  Under cruiset har vi også en  middag inkludert om bord.  Captains dinner.  

 

 

Dag 8. Lørdag 8.9

Etter frokost er cruiset over og vi stiger i land i Split i 09.00 tiden og setter inn kofferten på bestilt buss. Vi har et par formiddagstimer i sentrum før bussen tar oss ut til flyplassen. 


Avreise med SAS kl 14.00  med mellomlanding i Oslo. Ingen ny innsjekk for reise til Stavanger. Ankomst Stavanger kl 20.25

 

 

Priser  pr person i lugar underdekk   kr 19.750,- 

Pris  pr person  i lugar  øvre dekk     kr 20.250,-

 

 

 

Prisene  forutsetter  at alle senger benyttes dvs  at 38 reiser. Vi har også inngått en garanti modell på 38 seter hos SAS  som gjør at vi får en rimeligere flypris for gruppen.

 

 

Prisene  inkluderer:

 • Cruise 8 dager på deluxe skip MS Admiral
 • Bagasjeservice ved ank skip  og avreise skip
 • Reiseleder fra Sør-Vest reiser på hele turen.
 • Velkomstdrink
 • 7 frokoster +  7 lunsjer  hver med 4 retter om bord
 • Captains dinner en kveld
 • En middag en av de andre kvelder
 • Afternoon tea eller kaffe  med kjeks
 • 1 liter kildevann pr person  om bord hver dag
 • Plass i moderne og romslig lugar inkl air condition, dusj/wc.   Merk at lugarer på underdekk  også er romslige og behagelige. 
 • Daglig lugar service. Et ukentlig skift av sengetøy og håndkler
 • Transport flyplass  – skip  og retur fra skip til  Split  og til  flyplass
 • Fri internett tilgang
 • Oliven og vinsmaking en dag
 • Daglig frisk frukt snacks
 • Avgifter i alle havner ( kr 400 pr person )
 • Bysightseeing i Dubrovnik
 • Turistskatt alle dager  (til sammen  kr 240 )
 • Flyreise på turistklasse  med  SAS  inkl avgifter

 

 

Vi tar forbehold om valuta endringer og andre skatter vi ikke har kontoll over. Reiseruten  kan endres  med tanke på stoppesteder. Det vil da sendes ut en oppdatering på denne.

Tillegg for enkel lugar på forespørsel.  

Depositum  kr  4000,- pr person . Restsum forfaller i Mai 2018

Vi viser  til vår avbestillings regler.

 

Ved hjemreise via Oslo må man være oppmerksom på følgende når det gjelder sendt baggasje. Les nøye gjennom følgede tekst som nevnt nedenfor:

Domestic Transfer

Nedenfor finner du all informasjon om Domestic Transfer på Oslo lufthavn.

Alle passasjerer* med gjennomgående billett som reiser med Norwegian, SAS eller Widerøe som kommer fra utlandet og skal fly videre i Norge skal benytte Domestic Transfer.

Passasjeren må passere tollen ved gate D2 (det gule området) og kommer deretter rett inn i avgangshallen for innlandsflyvninger. Bagasjen blir overført til neste fly om den er merket til endelig bestemmelsessted og ikke inneholder dyr eller våpen.

Ordningen gjelder kun for passasjerer som reiser med gjennomgående billett. Det betyr at bagasjelappen din er merket med sluttdestinasjonen og ikke med «OSL» når du sjekker inn i utlandet.

Ønsker du å handle på Duty Free er dette fortsatt mulig før du passerer tollen ved gate D2. Husk å følge gjeldende regler for forsegling av varer.

Domestic Transfer steg - for - steg

 1. Følg skiltene merket «Transfer» i det du går av flyet
 2. Gå til Domestic Transfer ved gate D2, det gule området
 3. Ønsker du å handle på Duty Free må du gjør dette før du går gjennom tollen
 4. Etter at du har passert tollen, finn informasjon om hvilke gate du skal fly videre fra og følg deretter skiltingen

God tur!


* Følgende destinasjoner er ikke med i ordningen: 

Norwegian: Antalya, Athen, Beograd, Bordeaux, Burgas, Corfu, Dubrovnik, Faro, Heraklion, Keflonia, Kos, Kosovo, Kreta, Lanzarote, Larnaca, Lefkas, Lisboa, Madeira, Malta, Menorca, Napoli, Olbia, Palanga, Pisa, Pula, Rijeka, Salzburg, Santorini, Sarajevo, Szczecin,  Split, Tivat, Varna.

SAS: Cagliari, Dubrovnik, Faro, Lisboa, Madeira, Napoli, Olbia, Pula, Salzburg, Tenerife.

SAS, kun passasjerer med håndbagasje kan benytte ordningen: Kosovo, Kreta, Split.

  

 

 

 

News
Search